Du får detta nyhetsbrev eftersom du har varit i kontakt med Sjöberga Islandshästgård's verksamhet tidigare via e-post eller anmält dig till nyhetsbrevet. Se information längst ned för avanmälan eller ändring.

Sjöberga Islandshästgård

Nyhetsbrev #2 - 2013 [utskickat 2013-11-30] Länk till hemsidan

Hr

Tiden rusar och snart är det vinter och jul, igen!

Inline

Tiden bokstavligt talat rusar iväg och snart är 2013 till ända! Men vilken fantastisk sommar och höst vi har haft. I år kan då ingen klaga på vädret! Vi har i sommar haft boendegäster ända från Malmö i söder upp till Luleå i norr. Vi har även fått besök från våra nordiska grannländer, närmare bestämt från Finland samt Danmark. Detta tycker vi givetvis är jättekul! Nåväl, nu har höstglöden försvunnit och hästarna samt hagarna är åter igen smutsiga och leriga. Nu ser vi framemot Advent, rimfrost, lätt pudersnö samt tjäle i markerna.

För förfrågan, skicka e-post eller ring till oss.

E-post: info@sjoberga.se
Telefon: 070-3539769.


Tillbaka^ Hr

Julklappar! Erbjudanden på upplevelser!

Det börjar bli hög tid att tänka på årets julklappar. Inget brukar bli så uppskattat som en upplevelse! Vi har, som vanligt, flera fina erbjudanden på presentkort. Vi skickar dessutom hem presentkortet till Dig (fraktfritt). Du betalar det sen (betalningsvillkor 15 dagar) tillsammans med medföljande faktura. Smidigare och enklare kan det knappast bli! Ta gärna en titt på våra fina erbjudanden!
Varför inte passa på och köpa ett presentkort även till Dig själv?! Det är Du värd!
Länk till våra julklappserbjudanden 2013


Tillbaka^ Hr

Läget på gården

För närvarande har vi 14 hästar hemma på gården varav 8 av dem går i turridningen. Röskva, Hrimandi , Vaengskjoni samt Aska sålde vi i vintras/våras. Nett och Bersi valde vi, efter lång tids sjukdom, att avliva i början av september. Ett mycket tungt, men nödvändigt beslut! Det var det absolut bästa för Nettan samt Berra. De hade inget värdigt hästliv längre! Men självklart sörjer och saknar vi dem, massor!

För Er som inte vet så kan man följa alla hästarna på gården och vad som händer i deras liv på deras egna hemsidor: Länk till hästarnas hemsidor.

Vi kommer även i år att vinterstänga turridningen. Vi upplever att hästarna, de senaste tre åren, har mått väldigt bra av att få en längre stunds vila och paus från turridningen. De har sen varit mycket pigga, glada och arbetssugna när vårsäsongen startat. Sillen, Ulfur, Strakur samt Tindra skos av 9/12. Vinur, Hrekkur, Alvar samt Orri behåller dock sina skor över jul och nyår. Planen är att de ska skos av i mitten av januari. Vi planerar att åter igen öppna upp turridningen i slutet av mars/början av april. Lilla Sjöberga är dock öppet för uthyrning året runt, även vintertid.

Sist, men inte minst, vill vi tacka alla våra kunder som har besökt oss under 2013. Vi önskar Er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År! Vi hoppas på att få återse Er under 2014! Tills dess, må så gott och ta väl hand om Er!


Tillbaka^ Hr