Du får detta nyhetsbrev eftersom du har varit i kontakt med Sjöberga Islandshästgård's verksamhet tidigare via e-post eller anmält dig till nyhetsbrevet. Se information längst ned för avanmälan eller ändring.

Sjöberga Islandshästgård

Nyhetsbrev #1 - 2014 [utskickat 2014-03-04] Länk till hemsidan

Hr

10-års jubileum!

Inline

Hoppas allt är bra med Er alla och att Ni njuter av den svenska senvintern med allt vad det nu innebär!? Hästarna på Sjöberga njuter i alla fall av sin vintervila. Turridningen har varit vinterstängd sen 27 januari. Vinterns sista turridningar gick av stapeln helgen 25-26/1. Vi öppnar åter igen för säsongen 1 april. Varmt välkomna att besöka oss då! I år firar vi 10-års jubileum! Hipp, hipp, hurra! Vi startade ridverksamheten 1 september 2004. Det känns helt sjukt att det redan har gått 10 år! Vi startade i mycket liten skala. Till en början hade vi endast 3 ridhästar (Vinur, Bersi samt Skalm) och 1 unghäst (Hrekkur). Vinur och Hrekkur mår i dagsläget bra och arbetar ju fortfarande i vår verksamhet. Dessvärre har, som bekant, både Bersi och Skalm lämnat oss. De två galopperar och betar nu tillsammans på "de evigt gröna ängarna".

Vår dotter Miranda har fortfarande inte börjat på förskola. Så turridningen kommer i första hand, även i år, att hålla öppet på helgerna samt allmänna helgdagar (1 maj, 6 juni etc). Camilla kommer dock att arbeta vissa vardagar, både dagtid samt kvällstid. Men dock krävs det ganska mycket framförhållning om Ni önskar boka en vardag. Var gärna ute i god tid, för att försäkra Er om att vi har möjlighet att erbjuda plats.

För förfrågan, skicka e-post eller ring till oss.

E-post: info@sjoberga.se
Telefon: 070-3539769.


Tillbaka^ Hr

Nyheter Boende Med Häst

Nytt för i år är att vi kommer att erbjuda Dig/Er med egen häst att komma och besöka oss, givetvis tillsammans med Din häst. Din häst får då tillgång till box samt hage. Självklart har Ni även fri tillgång till ridbanan, skogshagen, sadelkammaren, hö, halm samt havre. En perfekt semester för den stora rid/hästintresserade familjen som inte har tillgång till egna hästar till samtliga familjemedlemmar. Passa på att ge Er häst en härligt lantlig semester hos oss på Sjöberga! Om behovet finns kan Ni ju även passa på att hyra ett par av våra islandshästar till övriga familjemedlemmar. På så sätt får ju hela familjen chansen att rida tillsammans! Ni väljer själva om Ni vill hyra hästar för tre dagar eller för en hel vecka. Vi vet att flera av våra gamla stamkunder har tagit steget fullt ut och skaffat egna hästar. Det tycker vi givetvis är jättekul! Vi hoppas nu på att få återse Er här på Sjöberga igen, självklart tillsammans med Era egna, fina hästar!


Tillbaka^ Hr

Ridning i skogshagen

Vi har även, på grund av ett minskat hästantal här på gården, fått ett överskott av bete. Detta har fått till följd att vi har överlåtit hästhagen höst upp på grusvägen, snett mittemot Lilla Sjöberga, till ridning. Skogshagen är helt perfekt att rida i! Den är stor och rymlig, underlaget är mjukt och behagligt för hästarnas hovar och den är inhägnad. Perfekt för barn/ungdomar att rida i som saknar en ridande vuxen som sällskap. Perfekt även för den lite osäkra ryttaren som vill lära känna sin häst i lugn och ro innan man ger sig iväg ut i terrängen.

Vårens och sommarens bokningar i Lilla Sjöberga samt i rummet på Fähusvinden är nu i full gång. Men det finns fortfarande ganska gott om lediga helger samt veckor kvar. Passa dock gärna på att boka tidigt för att försäkra Dig om att få just den helgen/veckan som passar Dig/Er allra bäst! Skulle Ni sen få förhinder så går det alltid att byta helg/vecka, kostnadsfritt givetvis! Inga problem! Sist, men inte minst, vill vi önska Er alla en fortsatt fin och trevlig senvinter! Vi hoppas på att få återse Er i vår och i sommar! Vi ser framemot säsongen 2014 med stor tillförsikt!


Tillbaka^ Hr