Du får detta nyhetsbrev eftersom du har varit i kontakt med Sjöberga Islandshästgård's verksamhet tidigare via e-post eller anmält dig till nyhetsbrevet. Se information längst ned för avanmälan eller ändring.

Sjöberga Islandshästgård

Nyhetsbrev #2 - 2014 [utskickat 2014-09-28] Länk till hemsidan

Hr

Hösten är här med sina fina färger!

Inline

Ännu en sommar har passerat och hösten går, även den, mot sitt slut. Men vilken sommar och höst det har varit - i år igen! Helt fantastiskt! Strålande sol nästintill varje dag och 27 grader varmt i badsjöarna! Bara att tacka och ta emot! September har bjudit på ett kanonväder, bortsett från den senaste veckan. Sol, värme, grönska, färgglada höstlöv, en frisk och klar luft samt det allra bästa av allt - insektsfritt! Vi bara njuter! Efter en mycket trög start på säsongen rasslade det plötsligt till i mitten av maj och flera veckor samt helger i semesterboendena hyrdes ut under endast ett par dagar. Kul! Vi har därför haft så gott som fullbokat (bortsett från ett par enstaka strönätter) denna säsong också.

I år har familjerna från Stockholm åter igen dominerat. Vi har även haft ett par familjer från Göteborg och Malmö hos oss. Däremot har de utländska turisterna lyst med sin frånvaro i år. Vi har endast haft en enda tysk familj boende hos oss under hela sommaren.

För förfrågan, skicka e-post eller ring till oss.

E-post: info@sjoberga.se
Telefon: 070-3539769.


Tillbaka^ Hr

Nyheter Husvagnsplatsen

Nytt för den här säsongen är att Husvagnsplatsen åter igen är i bruk. Det är cirka tre år sen vi, på grund av mycket låg efterfrågan, bestämde oss för att avveckla hela husvagnsplatsen. Men nu är den alltså, åter igen, i bruk!

Precis som förra gången finns platsen utanför Rummet på Fähusvinden och öppettiderna är 1 maj - 30 september. Glädjande nog har vi redan fått in bokningar inför nästa sommar, 2015 alltså. Varmt välkomna att boka plats, Ni också! Ta med Er husvagnen och passa på att göra ett stopp hos oss på Sjöberga när Ni är ute på Er husvagnssemester!


Tillbaka^ Hr

September = 10-årsjubileum på Sjöberga

1 september var det på dagen exakt 10 år sen vi startade Sjöberga Islandshästgård. Inte klokt att det redan har gått 10 år! Det känns verkligen inte som det! Vilken resa vi har gjort! Vi har upplevt både medgångar samt motgångar, glädje samt sorg, högkonjunktur samt lågkonjunktur. Nya hästar har fötts hos oss och flera hästar har även tyvärr behövt avlivats. Ja, det har, bokstavligt talat, gått både upp och ner!

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla Er fantastiska och underbara kunder (ingen nämnd, ingen glömd) som har besökt oss och våra hästar under dessa 10 år. Ni kunder betyder verkligen allt för oss! Utan Er skulle det inte ha funnits något Sjöberga Islandshästgård idag! Än en gång, tusen tack! Många av Er som har besökt oss vid upprepade tillfällen har även blivit goda och nära vänner till oss. Det tycker vi verkligen är supertrevligt och roligt! Det är givetvis alltid lika trevligt och mysigt med återkommande kunder/gäster!

Vi vill önska Er alla en fortsatt fin och härlig höst! Hoppas Ni har tid över att vistas ute i den vackra naturen?! Kanske en tur med svampkorgen? Hela skogen strålar nu som ett enda stort lapptäcke. Gult, rött, orange, brunt, rost samt grönt blandas i en salig mix. Naturen är så otroligt vacker just nu så man blir nästintill helt mållös. Vi kommer att stänga verksamheten i två veckor i samband med årets älgjakt. Turridningen kommer alltså att vara stängd under vecka 42 samt 43. Vi öppnar sen åter igen lagom till höstlovet, vecka 44. Lilla Sjöberga är redan uthyrd under hela höstlovsveckan men det finns dock goda möjligheter kvar att boka in en turridning eller ridning på egen hand.


Tillbaka^ Hr