Du får detta nyhetsbrev eftersom du har varit i kontakt med Sjöberga Islandshästgård's verksamhet tidigare via e-post eller anmält dig till nyhetsbrevet. Se information längst ned för avanmälan eller ändring.

Sjöberga Islandshästgård

Nyhetsbrev #3 - 2014 [utskickat 2014-12-03] Länk till hemsidan

Hr

År 2014 går mot sitt slut!

Inline

Ännu en säsong - och ännu ett kalenderår är nu strax till ända. Det låter som en klyscha, men jag tycker verkligen att ju äldre man blir - desto snabbare rinner tiden iväg. Dagarna blir till veckor som blir till månader som blir till år. Allt går i en rasande fart! Det känns som att jag precis har hunnit vänja mig vid att skriva rätt årtal, 2014 alltså. Nu är det snart dags att jag vänjer mig vid att skriva 2015 i stället! Känns mycket märkligt!

Nåväl, vi har, till vår stora glädje, haft en bra säsong i år. Det var lite trögt och "tjurigt" precis i början av säsongen. Men när det väl började rassla till i mejlkorgen har vi varit fullbokade, i stort sett varenda helg. Speciellt hösten, från september månad och fram till nu ungefär, har vi haft riktigt mycket att göra. Jättekul, tycker vi alla givetvis! Kanske är det precis därför som jag känner att 2014 har gått så otroligt snabbt?! Det sägs att tiden går fort när man har roligt samt mycket att göra!

Det fina och vackra höstvädret som året har bjudit på har givetvis gjort sitt nu. Höstglöden är, för i år, försvunnen och hästhagarna är, återigen, leriga och geggiga. Det är mörkt och allmänt ruggigt och trist ute. Vilken tur att Advent nu är här. Äntligen är det dags för advents och julmys! Härligt! I år längtar jag verkligen, för första gången på otroligt många år, efter både Advent, Lucia, Jul samt Nyårshelgen. Det ska bli så mysigt! Självklart hoppas jag även på lite rimfrost, pudersnö, pulkaåkning vid Ekenäs slott samt tjäle i markerna.

För förfrågan, skicka e-post eller ring till oss.

E-post: info@sjoberga.se
Telefon: 070-3539769.


Tillbaka^ Hr

Julerbjudande i stugan!

På grund av en avbokning har vi, i skrivande stund, ledigt i vår charmiga, vinterbonade stuga, Lilla Sjöberga, över hela jullovet. För Er som inte vet det är stugan utrustad med både elelement, vedspis i köket samt rörspis i vardagsrummet (ved ingår i stughyran). Det finns även två separata sovrum, vattentoalett/dusch samt ett stort modernt fullutrustat bondkök. Stugan ligger med ett vackert och enskilt läge i skogsbrynet med utsikt över det öppna landskapet samt stonas hästhage. Just nu erbjuder vi Dig att hyra Lilla Sjöberga i en hel vecka för endast 3000 kr (ordinarie pris är 4000 kr). Vi bjuder Er dessutom på både slutstädning, sänglinnen, badlakan samt en välkomstkorg vid ankomst (kaffe, te, kall dricka, frukt, kex, choklad samt snacks). Trots allt är det ju endast jul en gång per år! Först till kvarn!

Detta supererbjudande gäller under hela jullovet, måndag 22/12 - tisdag 6/1. Passa på att göra något annorlunda i år! Fly julstressen och den kommersiella hetsen/pressen! Fira julen och/eller nyåret ute på landet hos oss i år. Jag lovar Er att Ni kommer att få vara i fred och ladda Era batterier i lugn och ro! På Sjöberga råder nämligen alltid lugn och ro! De enda ljud som hörs är hästarnas frustanden/gnägganden samt vindens sus och brus. Det kommer att finnas gott om tid till både uteaktiviteter samt samvaro inne i stugan framför brasan i lågornas sken! Kanske läsa en bra bok, dricka lite vin, spela kort ihop eller bara prata och umgås med varandra, utan några som helst krav eller måsten?

För Er som eventuellt även vill passa på att kombinera Er julledighet med ridning erbjuder vi "Boende Med Häst" till ett kanonpris. Priset över jullovet är endast 1500 kr/häst (ordinarie pris är 2500 kr/häst). Det går givetvis bra att boka vanliga turridningar också, om Ni känner Er för osäkra/ringrostiga för att våga ge Er på "Boende Med Häst". Konceptet kräver ju, trots allt, mycket god rid/hästvana samt en stor portion sunt förnuft. Frihet under Eget ansvar, är honnörsorden!


Tillbaka^ Hr

Julklappserbjudanden!

Vi har även, i vanlig ordning, tagit fram ett par specialerbjudanden för Dig som vill ge bort en upplevelse i julklapp. Jag vill speciellt passa på att nämna vår halvdagstur som vi just nu säljer till ett mycket rabatterat pris. Vår populära "Prova på ritt" säljs, även den, till ett starkt reducerat pris. Självklart har vi även med vårt omåttligt populära "Rid och badpaket" (en kär gammal klassiker som återkommer, år efter år). En upplevelse brukar vara den optimala/perfekta presenten till den som redan har allt i materiell väg! Presentkorten skickas fraktfritt direkt hem till Dig. Du betalar sen med medföljande faktura (betalningsvillkor 10 dagar). Smidigare och enklare kan det knappast bli! För att se alla specialerbjudanden samt priser klicka här på länken.

Jag vill passa på att rikta ett jättestort tack till alla Er kunder som har besökt oss under 2014 (ingen nämnd, ingen glömd). Ni har varit helt fantastiska! Tusen tack för att Ni kommer hit och rider samt bor i våra semesterboenden! Utan Er kunder skulle det inte fungera att driva en hästgård! Ni betyder allt för mig!

Jag önskar Er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år! Ta nu hand om Er själva samt Era nära och kära i vintermörkret. Tänd massor av levande ljus, julpynta lite lagom, lyssna på julmusik, baka pepparkakor och/eller saffransbröd, koka knäck, laga goda festmåltider, drick gott vin (i måttlig mängd givetvis) samt bara njut! Julen är barnens, glädjens samt gemenskapens högtid!
Jag hoppas på att få återse så många av Er som möjligt nästa år, till våren 2015 alltså. Vi planerar nämligen att vinterstänga turridningen, i år igen. Från mitten av januari och fram till slutet av mars ungefär. Planen är att öppna 1 april, lagom till Påsk alltså. Påsken ligger nämligen ganska tidigt i år, redan första helgen i april. Men till dess, må så gott och var rädda om Er!


Tillbaka^ Hr