Du får detta nyhetsbrev eftersom du har varit i kontakt med Sjöberga Islandshästgård's verksamhet tidigare via e-post eller anmält dig till nyhetsbrevet. Se information längst ned för avanmälan eller ändring.

Sj�berga Islandsh�stg�rd

Nyhetsbrev #1 - 2015 [utskickat 2015-06-28] Länk till hemsidan

Hr

Sommaren är här!

Inline

Äntligen sommar och högsäsong. Vad vi har längtat! Vår stuga, Lilla Sjöberga, har under våren genomgått en "ansiktslyftning". Bland annat har vi köpt tre helt nya bäddar till stugan, en kontinentalsäng (180 cm bred) samt en enkelsäng (90 cm bred). Äntligen, inte en dag för tidigt! Det blev otroligt bra! Vi känner oss mycket glada och stolta över att nu kunna erbjuda Er kunder fem riktigt bra och sköna bäddar att sova i! De gamla träsängarna är nu ett minne blott. Vi har även bytt ut lite annat "smått och gott", exempelvis nya lampor (både bords, vägg och taklampor), två nya sängbord, nya kuddar och plädar, tavlor, galgar, handdukar och sänglinnen, kastruller och skärbrädor samt en helt ny klotgrill. Det är nu, trots allt, hela 10 år sen vi började hyra ut "Lilla Sjöberga" som semesterboende. De allra första övernattande kunderna anlände till oss Påsken 2005. Inte klokt att det redan är 10 år sedan! Ja, tiden går snabbt när man har roligt! Men givetvis har dessa 10 år satt sina spår i stugan (på gott och på ont). Mycket av inredningen var sliten och behövde därför bytas ut.

För förfrågan, skicka e-post eller ring till oss.

E-post: info@sjoberga.se
Telefon: 070-3539769.


Tillbaka^ Hr

Erbjudande i stugan vecka 32!

Stugan är väldigt fullbokad i sommar men på grund av en sen avbokning har vi just nu, i skrivande stund, ledigt vecka 32 (lördag 1/8 - lördag 8/8). Vi erbjuder nu därför Dig/Er att hyra vår fina, mysiga och charmiga stuga för lågsäsongspriset, alltså 4000 kr istället för 5000 kr. Som en extra bonus bjuder vi dessutom på både slutstädningen (värde 1000 kr), sänglinnen och handdukar (värde 100 kr/set) samt välkomstkorg vid ankomst (värde 100 kr/person). Ta därför chansen att avsluta sommarlovet/semestern med en härligt rofylld och avkopplande vecka ute på landet hos oss. Frisk luft, tystnad, lugn och ro, utsikt över det öppna landskapet, fågelkvitter samt vindens sus och brus. Ett perfekt sätt att ladda upp Dina batterier på nytt inför den stundande skolstarten och/eller jobbstarten. Nu dessutom till ett kanonpris! Billigare än så här kan det inte bli! Självklart finns det även möjlighet till turridning eller "Boende Med Häst" för Er som önskar det. Först till kvarn gäller!

Det finns fortfarande ganska gott om lediga datum i vårt mindre, lite enklare boende, "Rummet på Fähusvinden". Även vår husvagnsplats har gott om lediga datum. Varmt välkomna att kontakta oss för mer information (helst på mejl eller sms)!


Tillbaka^ Hr

Koltinna deltar nu i turridningen!

Vi är mycket glada och stolta över att äntligen kunna erbjuda Er kunder en ny turridningshäst. Hon heter Koltinna (bild ovanför till vänster) och är vår "förstfödda". Hon är alltså född här på gården hos oss (född 2006). Koltinna är en pigg, framåt och arbetsvillig dam med en helt underbar tölt. Hon töltar som en "Gudinna"! Hon kan även tölta riktigt snabbt, ökad tempo tölt alltså. Koltinna har deltagit så smått i turridningen under våren och försommaren och det har gått bra. Dock är hon ingen nybörjarhäst (jag vill vara tydlig med detta)! Hon är alldeles för energisk och framåt för den ovane ryttaren. Hon behöver, trots allt, en stabil och rutinerad ryttare.

Vi önskar Er alla en fortsatt fin och skön sommar! Hoppas vi får nöjet att träffa på så många av Er som möjligt under säsongen! Även hösten är en helt fantastisk årstid här ute på landet!


Tillbaka^ Hr